Zorgaanbod

Ieder mens is anders. De ambulante begeleiding van GGZ MaatZorg is op maat en sluit aan op de behoeften en wensen van jou als individu. Ambulante begeleiding betekent ondersteuning in je eigen woonsituatie en vindt dus veelal plaats in je eigen omgeving. De begeleiding is gericht op personen die de zelfredzaamheid op de verschillende leefgebieden uit de ZRM willen bevorderen en behouden. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld tegen belemmeringen aanloopt op je werk of school, in relaties en/of leefstijl of bekend bent met een psychische stoornis.

Individuele Begeleiding Regulier

Individuele begeleiding regulier is begeleiding voor cliënten die niet grotendeels afhankelijk zijn van hulp. De begeleiding is gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en de regie op alle leefgebieden, inclusief aansturing op de leefgebied Activiteiten Dagelijks Leven (ADL). Een voorbeeld van een hulpvraag kan zijn: ‘Ik wil ondersteuning bij het opdoen van een sociaal netwerk en leren het sociaalnetwerk te onderhouden’ of ‘Hoe kan ik voor een nuttige tijdsbesteding zorgen om de regelmaat en structuur te bevorderen?  

Individuele Begeleiding Specialistisch is begeleiding voor cliënten die grotendeels afhankelijk zijn van hulp. Er kan sprake zijn van complexe problematiek (psychiatrisch en/of psychosociaal). De begeleiding is gericht op het stimuleren en versterken van de zelfredzaamheid en het regievermogen op alle leefgebieden. Een voorbeeld hiervan is het accepteren van de beperkingen door inzichten over een ziektebeeld op te doen (zelfacceptatie) en om te leren gaan met kansen en mogelijkheden. Dit gebeurt met veel aandacht voor de behoefte, wensen en doelen van de cliënt. Een hulpvraag kan zijn: ‘Hoe kan ik mijn piekergedrag verminderen?’ of ‘Hoe kan ik beter omgaan met de symptomen van mijn ziektebeeld?’.

Individuele Begeleiding Specialistisch

Enkelvoudige Specialistische Jeugdhulp

Naast de begeleiding die wij bieden aan volwassenen bieden wij ook begeleiding aan jeugdigen van 6 t/m 18 jaar. Dit gebeurt met aandacht voor de behoefte, wensen en doelen van de cliënt. Wij helpen met het ontdekken van kwaliteiten die gebruikt worden om beter met belemmeringen of gebeurtenissen om te gaan. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en een positieve ontwikkeling staat voorop. Dit gebeurt met een plan dat tot stand is gekomen door gesprekken te voeren met het gezin en betrokken hulpverleners.


Wij begeleiden jeugdigen bij het ontwikkelen van sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden, zoals:

• Het bevorderen van het zelfbeeld en het eigen kunnen

• Het opbouwen van zelfvertrouwen

• Omgaan met gedachten en gevoelens Bijvoorbeeld: Faalangst of piekeren

• Het accepteren van een gebeurtenis of verandering

• Een stabiele ouder- en kindrelatie Bijvoorbeeld: Opvoedingsvaardigheden toereiken aan de ouders

• Leerproblemen of leerachterstanden

• Een hoge of lage intelligentiequotiënt